Ģimeniskā noskaņā Talsu novada fonds aizvadījis projekta "paši VARAM - paši DARĀM 2017" noslēguma pasākumu. Saimnieces savā starpā dalījās ar savām īpašajām receptēm, un ikvienam bija iespēja pārliecināties par to debešķīgo garšu.
“Pie viena galda parasti sēžas ģimene vai ļoti tuvi cilvēki, un ar jums kopā mēs jau jūtamies kā ģimene,” tā Ražas svētku noslēguma pasākuma “Dzīvo ar garšu” dalībniekiem sacīja Talsu novada fonda valdes priekšsēdētāja Iveta Rorbaha. “Mēs par jums ne tikai domājam ikdienā, bet arī stāstām citiem Latvijā.”
Noslēguma pasākums notika restorānā “Kuršu krogs”, un dalībnieki pierādīja, ka viņu gatavošanas prasmes ir ne sliktākas par restorānu šefpavāriem. Ja saimnieces savas receptes parasti tur noslēpumā, tad šoreiz viņas savā starpā dalījās gan ar padomiem, gan savu recepšu knifiņiem. Tā galdā tika celti gan viltotie ananāsi, gan dažādu recepšu gurķu konservējumi, gan lečo, adžika, bietes un citi gardumi. Kā atzina “Kuršu kroga” saimniece Zane Bārbale, tieši šādi arī īpašās receptes top – katra saimniece pieliek ko no savas puses un ģimene var baudīt ko debešķīgi garšīgu. “Tieši tā top šefpavāru šedevri. Var būt viena recepte, bet, saliekot divas galvas kopā, top jau trešā recepte. Lai jums izdodas jauni šedevri un vienmēr ir ko galdā likt!”
Šogad projekts “paši VARAM – paši DARĀM” piedzīvoja vislielāko aktivitāti un saņēma 96 pieteikumus. Lai gan laika apstākļi šovasar nebija labvēlīgi dārza darbiem, tomēr prasmīgajām saimniecēm ir izdevusies laba raža. Tā kopīgiem spēkiem izauguši 954 kg burkāni, 1116 kg bietes, 886 kg sīpoli, 918 kg gurķi un 567 kg tomāti, kā arī citi dārzeņi.
Projekts “paši VARAM – paši DARĀM 2017” saņēmis Borisa un Ināras Teterevu fonda Programmas uzņēmīgajiem un rosīgajiem “Pats savam saimes galdam” atbalstu, un tajā pavisam iesaistījušies 343 cilvēki.